Židovská hudba i Bohuslav Martinů. David Dorůžka vydal Autumn Tales

David Dorůžka vydal album Autumn Tales (zdroj: ČT24)

Skladatel a vynikající jazzový kytarista David Dorůžka vydává téměř po sedmi letech nové autorské album s názvem Autumn Tales. Složil pro něj pět nových skladeb a doplnil je dalšími melodiemi.

„Chtěl jsem, aby deska byla velmi různorodá a zároveň měla určitou náladu, která všechny zdroje spojí dohromady. Myslím, že naše interpretace tomu dává jeden kabát, který je rozpoznatelný,“ říká David Dorůžka, který byl hostem pořadu Události v kultuře.

Páteří alba, nahraného v klasickém triu kytary s akustickou rytmikou, jsou Dorůžkovy vlastní skladby, pro inspiraci a repertoár ovšem autor využil také zdroje židovské hudby, tvorbu Bohuslava Martinů nebo český meziválečný populární jazz. Dvěma skladbami přispěl Dorůžkův kontrabasista a také vynikající sólista a skladatel Jiří Slavík.

Přední představitel české jazzové scény David Dorůžka přichází s novou deskou Autumn Tales (Podzimní příběhy) s odstupem několika let od vzniku předchozího autorského alba Silently Dawning. V mezidobí spolupracoval na desítkách projektů jiných umělců. Křest nového alba se bude konat dvacátého února v pražském klubu Jazz Dock.