Nové Star Wars měly premiéru, podle prvních ohlasů se povedly

Nové Star Wars po premiéře: Podívejte se na ukázku i názory herců (zdroj: ČT24)

První diváci na slavnostní premiéře viděli nový film ze série Star Wars s názvem Rogue One. První samostatná epizoda zasazená mimo hlavní dějovou linii ságy měla úspěšnou premiéru v americkém Los Angeles. Do českých kin dorazí ve čtvrtek a web ČT24 přinese recenzi.

Rogue One s podtitulem Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Snímek ukazuje události před čtvrtou epizodou z roku 1977, jako první ze světa Star Wars tak rozšiřuje děj hlavní ságy. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: ukrást plány Hvězdy smrti.

Na slavnostní premiéře pochopitelně nechyběly zástupy nadšených fanoušků v kostýmech oblíbených hrdinů. Na červeném koberci se kromě herců a tvůrců filmu objevil také model vesmírného letounu X-wing v životní velikosti. Cesta nového hvězdného příběhu na plátno však nebyla jednoduchá. Producenti údajně nebyli s původní podobou snímku spokojeni a režisér Gareth Edwards proto musel film přetočit.

Podle první ohlasů na sociálních sítích se mu to podařilo na výbornou. Například šéfredaktor filmového serveru Collider Steven Weintraub na Twitteru pochválil akci i scénář: „Rogue One mě dostal od začátku až do konce. Neuvěřitelná akce namíchaná s příběhem, který si fanoušci zamilují. Tohle bude lidi bavit,“ napsal Weintraub.

„Až příliš dlouho jsem přemýšlel o tom, jak to dnes dopadne. Zažil jsem noční můry i okamžiky nadšení. Teď to chci prostě prožít se svými dětmi a stát se znovu fanouškem,“ uvedl herec Diego Luna. V dalších rolích se představí třeba Felicity Jonesová, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Ben Mendelsohn nebo Forest Whitaker.

Přesný děj nového příběhu zůstává tajemstvím. Fanoušci se dohadují například o tom, nakolik se ve filmu objeví ikonický záporák Darth Vader, jak naznačily upoutávky. Do českých kin vstoupí Rogue One: Star Wars Story ve čtvrtek 15. prosince. Web ČT24 přinese recenzi.