Ve znamení zbraní a růží: Legendární Guns N' Roses míří do Prahy

V co většina fanoušků po rozpadu původní sestavy legendární kapely ani nedoufala, se stalo skutečností. Americká skupina Guns N' Roses vystoupí v rámci světového turné 4. července na pražském letišti v Letňanech. Oznámila to pořádající agentura Live Nation.

Skupina, která se proslavila svými excesy, kdy byli její členové kvůli výtržnostem nejednou odvedeni policií přímo z pódia, oznámila v letošním roce triumfální comeback, čemuž napomohlo hlavně zlepšení vyhroceného vztahu mezi zpěvákem Axlem Rosem a kytaristou Slashem, a vyjela na světové turné Not in this Lifetime, během kterého se podařilo dodnes prodat neuvěřitelné dva miliony vstupenek.

Během pokračující masivní tour chystá šestnáct velkých koncertů v Asii a Austrálii, osmnáct zastávek v Evropě a patnáct v Severní Americe. Guns N' Roses budou na turné od konce ledna, kdy startují v Japonsku, do září, kdy svoji šňůru ukončí v San Antoniu v Texasu.

Čtvrtého července pak vystoupí na pražském Letišti Letňany, kde Axl Rose letos v květnu vystoupil s jinou legendární sestavou, a sice AC/DC, když zaskakoval na turné za nemocného frontmana Briana Johnsona.

Fanoušci kapely, kteří neměli to štěstí, aby navštívili famózní koncert Guns N' Roses na Strahově v roce 1992, kde tehdy sekundovali ještě Soundgarden a Faith No More, tak mají šanci nyní. Předprodej vstupenek bude zahájen v pátek 9. prosince v 10 hodin dopoledne, pro členy klubu Live Nation a pro členy fanklubu pak o 2 dny, respektive o 4 dny dříve.

Guns N' Roses (zkracováno GN'R) je americká hard rocková skupina založená v roce 1985 v Los Angeles. O dva roky později, v roce 1987, kapelu celosvětově proslavilo album Appetite for Destruction, kterého se prodalo 30 milionů kopií po celém světě. Guns N' Roses zaznamenali v období let 1987 až 1993 mnoho úspěchů, vydali několikrát platinová alba Use Your Illusion I a Use Your Illusion II a uspořádali obrovské světové turné.

Sestava, která nahrála Appetite for Destruction, se ale postupně kvůli drogám a sporům se zpěvákem Axlem Rosem v průběhu devadesátých let rozpadla a Rose zůstal nějakou dobu jediným jejím zakládajícím členem, který v kapele zůstal. V roce 2016 se však po zlepšení vzájemných vztahů kapela vrátila na scénu v původním složení. 

Zdroj: Wikipedia

Guns N' Roses
Zdroj: ČT24/Amazon.com
Vydáno pod