Colombo a Schimanski mají parťáka: Juraje Kukuru alias Inspektora Maxe

Juraj Kukura natáčí Inspektora Maxe (zdroj: ČT24)

Herec Juraj Kukura se už několikrát nechal slyšet, že se stává svým alter egem ‒ Zoltánem Maxem. V novém třináctidílném seriálu, který v těchto dnech natáčí režisér Jiří Chlumský v Praze, je Max policejním inspektorem.

Inspektora Maxe hraje Kukura podle svých představ ‒ s Ivanem Hubačem je spoluautorem námětu. „Nedokážu říct, jaký budu ve výsledku. Každopádně Max není klasický detektiv, jeho každodenní činnost není jen o pátrání, ale má i svůj život, své slabosti, okamžiky, kdy se cítí skvěle i kdy má deprese,“ popisuje titulní postavu Kukura. 

Tvůrci Maxe srovnávají s jinými známými seriálovými hrdiny. „Nechci říkat, že je to něco, co tu ještě nebylo. Bylo. Seriály s Colombem nebo Schimanskim byly postavené na jedné postavě, která táhne všechny díly. V Inspektoru Maxovi je snaha vytvořit takovou postavu. S tím, že Max je trochu extravagantní, trochu jiný. Není klasickým policajtem, jak ho známe ze všech ostatních kriminálních seriálů,“ slibuje režisér Jiří Chlumský.

„Tento seriál je trochu nadsazený. Má našlápnuto k podobnému žánru, jakým jsou filmy s Belmondem,“ doplnil kreativní producent ČT Jan Lekeš. Humor plyne z Maxovy spolupráce s mladším kolegou. Ten se zkušenému a poněkud svéráznému parťákovi snaží vyrovnat. „Jsou tam akční scény, má to i vtip,“ potvrdil představitel policejního ucha Robert Hájek.

Filmaři budou Inspektora Maxe natáčet do příštího léta, a to nejen v Praze, ale i na Slovensku. Diváci seriál uvidí na jaře roku 2018.

Juraj Kukura jako Inspektor Max
Zdroj: ČT