Filmová upoutávka týdne: McConaughey ztratil vlasy, ale našel zlato

Těžební skandál společnosti Bre-X z počátku 90. let minulého století dnes není tak známý, s filmem Zlato se ale opět připomene. Kromě cenné suroviny, která se dostala do názvu filmu, by diváky mohl přitáhnout i Matthew McConaughey, který už dosáhl na herecké zlato v podobě Oscara a touhle rolí možná pokukuje po dalším.

Mamon je věc, která člověka snadno zkorumpuje nebo zkazí, jak nám ukázal nejeden film. Problematické zákulisí finančního světa nedávno v hravé formě ukázal Martin Scorsese s Vlkem z Wall Street. I když se v hlavní roli objevil Leonardo DiCaprio, diváky zaujala i velmi malá role Matthewa McConaugheyho, který DiCapria do světa peněz zasvěcuje.

V klání o Oscara v následujícím roce McConaughey DiCapria porazil, ale bylo to s jiným filmem Klub poslední naděje, v němž se americký herec nebál kvůli roli muže s nemocí AIDS projít fyzickou proměnou. I v případě nadcházejícího Zlata je patrná proměna vizáže, i když McConaugheymu ubírá hlavně v oblasti vlasů.

Tentokrát však prožije McConaughey cestu k bohatství. Ve snímku totiž hraje Kennyho Wellse, který se vydává až do indonéské džungle, aby narazil doslova na zlatý důl. Bude v tom ale háček, jak mohou znalci skutečné události potvrdit. Ostatní se více dozvědí v samotném filmu, který se chystá i do českých kin v polovině ledna 2017.

Co ještě stojí za pozornost z budoucích filmů

Loni v prosinci filmoví fanoušci šíleli z návratu Star Wars, které pokračovaly vyprávění sedmou epizodou. Na nový příběh nebudou muset čekat dlouho, plánuje se na příští prosinec, už teď je navíc čeká menší odbočka.

První takzvaný spin-off odhalí pozadí toho, jak povstalci přišli k plánům Hvězdy smrti a tím i k naději, že ji zničí, než ji Impérium použije proti nim. Další nová upoutávka na Rouge One: Star Wars Story se objevila v tomto týdnu.