Zemřel skladatel Rod Temperton, který napsal Jacksonův Thriller

Zemřel britský hudební skladatel Rod Temperton, jenž se proslavil řadou hitů, především skladbami Thriller a Rock With You pro amerického zpěváka Michaela Jacksona.

Vydavatelství Warner/Chappell ve středu v prohlášení podle BBC upřesnilo, že 66letý umělec podlehl rakovině. Temperton zemřel už minulý týden, ale zpráva se potvrdila až nyní. Významný skladatel byl přezdíván „Neviditelný muž“, protože byl pověstný plachostí a vyhýbal se médiím.

K Tempertonovým nejznámějším skladbám patří například Rock With You, Off The Wall, Give Me The Night, Sweet Freedom, Always & Forever a Boogie Nights. První úspěchy slavil jako člen popové skupiny Heatwave. Jeho skladby nazpívali a hráli také Anita Bakerová, Aretha Franklinová, The Brothers Johnson, George Benson nebo Herbie Hancock.

V roce 1990 Temperton získal prestižní americkou hudební cenu Grammy za skladbu Birdland pro album Back on the Block, které vydal americký hudebník a producent Quincy Jones. Za svou práci na soundtracku k filmu Purpurová barva byl nominován na Oscara.