Kašpárek v rohlíku a továrna na Kefír

Pozvánka na festival Kefír (zdroj: ČT24)

Kdyby Willy Wonka neměl továrnu na čokoládu, vymyslel by Kefír, tvrdí pořadatelé festivalu pojmenovaného právě Kefír. Děti na něm neodkládají do dětských koutků, ale přistupují k nim bejbypankově, organizátorem je totiž Kašpárek v rohlíku. Jednodenní rodinná akce se letos koná 4. září v zahradě zámku Kačina.

Kefír chce současně zabavit děti i rodiče, tomu podřizuje výběr programu. „Kromě Kašpárka v rohlíku zahraje třeba taky Wohnout, Poletíme, Buty, The Correspondents z Velké Británie, Lenka Dusilová…,“ vyjmenovává kapely Jiří Zemánek z pořádajícího Kašpárka v rohlíku.

Hudbu doplní divadla, například Teatro Tatro, V.O.S.A., Buchty a loutky či Long Vehicle Circus. Návštěvníci na Kačině narazí i na moderátory a komentátory ze sportu České televize. „Budou číst pohádky pro děti na obří čtecí posteli, kam se vejde až padesát lidí,“ doplnil za pořadatele Ondřej Bauer.

Skákací hrady nebo malování na obličej Kefír nahradil jinými atrakcemi. „Je to takové plnění dětských, ale i dospělých snů. Kdo z nás nechtěl být popelářem, takže jednou z atrakcí je ježdění na popelářském autě, ježdění s pravými bagry, jízda na traktůrcích,“ prozradil Bauer. Děti (i dospělí) si mohou také vylézt na stoh či posed nebo se účastnit popravy melounu.