Robert De Niro se vrátil k boxu jako trenér Rukou z kamene

Robert De Niro, který se zapsal do dějin boxerského filmu jako Zuřící býk, se nyní vrátil k oblíbenému žánru jako trenér Ray Arcel. Jeho úkolem je dostat na vrchol boxera Roberta Durana, kterého si zahrál Edgar Ramirez. Snímek Hands of Stone (Ruce z kamene) už vstoupil do amerických kin, v Česku bude k vidění od listopadu.

Oblíbený herec Robert De Niro se po 36 letech vrátil k boxu. Za ztvárnění boxera Jakea La Motty ve snímku Zuřící býk režiséra Martina Scorseseho z roku 1980 získal Oscara. Nyní De Niro zpodobil trenéra Raye Arcela, který v osmdesátých letech koučuje panamského boxera Roberta Durana, přezdívaného „Hands of Stone“, kterého si zahrál Edgar Ramirez.

Roberto Duran vyrůstal v chudé čtvrti uprostřed násilí pouličních gangů. S boxem začal jako osmiletý kluk, na první profesionální zápas nastoupil v šestnácti. Zběsilý rváč s tvrdým úderem dostal přezdívku „Ruce z kamene“. Trenér Ray Arcel ho dovedl až k titulům mistra světa.

Robert De Niro se vrátil k boxu (zdroj: ČT24)

Ústřední zápletka filmu se točí kolem duelu se Sugar Rayem Leonardem, kterého hraje muzikant Usher Raymond. Film sleduje Duranův postup ve světě vrcholového sportu až do slavné bitvy v roce 1980 a její odvety. Duran poprvé vyhrál a stal se mistrem světa. Osudová však byla odveta, kdy v osmém kole vyrovnaného zápasu najednou přestal bojovat.

Ve filmu se dále objeví Ellen Barkin, John Turturro nebo Ana de Armas, která hraje Duranovu lásku Felicidad. „Tento film není jenom o boxu, ale je to krásný milostný příběh. Až to lidé uvidí, pochopí, jak důležitá je Felicidad v jeho životě,“ říká Ana de Armas. Do amerických kin snímek režiséra Jonathana Jakubowicze uvedla společnost Weinstein Company. Do českých biografů „Hands of Stone“ vstoupí 10. listopadu.