Barack Obama opět randí se svou ženou. Díky filmu

Láska Baracka Obamy a jeho ženy v kinech (zdroj: ČT24)

Jaké bylo první rande amerického prezidenta Baracka Obamy a jeho ženy Michelle? Romantické, prozrazuje celovečerní hraný snímek Southside with you. Prezidentskou love story ocenil i festival v Sundance.

Mladý Barack Obama, jehož ve filmu ztvárnil Parker Sawyers, přichází do Chicaga, aby jako terénní pracovník bránil práva černošského obyvatelstva. Tady se seznámí s kolegyní a právničkou Michelle Robinsonovou.

„Sledovali, co se děje v jejich čtvrti a co se děje v Chicagu. Chicago je ve zprávách ovšem i teď, přetrvávají tu problémy mezi místními obyvateli a policií. Prezident se tím musí zabývat každý den,“ připomíná producent John Legend.

Snímek zachycuje první schůzky budoucího prezidentského páru v roce 1989. Režisér filmu Richard Tanne při psaní scénáře vycházel z veřejně dostupných rozhovorů, videí a článků. Kromě toho, že si pár během prvního rande vyrazil do muzea, na oběd a do kina, se diváci také dozvědí, jaké byly politické postoje mladého Baracka Obamy a jeho ženy Michelle.

Přesto podle tvůrců nejde o politický film. „Je to spíše lidský příběh a film o lásce,“ domnívá se představitelka Michelle Tika Sumpterová. „Myslím, že překvapí i lidi, kteří nesouhlasí s Obamovou politikou a nemají ho rádi. Díky filmu možná diváci zjistí, že mají s prezidentským párem leccos společného.“

Obamův milostný příběh mohou v amerických kinech prožívat od 26. srpna.