Nad Plzní se vznáší Zeppelin. Koncertuje tu Robert Plant

V Plzni koncertuje Robert Plant (zdroj: ČT24)

Plzeňské publikum se ve středu setká s osobností, která stála u zrodu jednoho z proudů rockové hudby. Robert Plant, někdejší hlas kapely Led Zeppelin, vystoupí v Amfiteátru Lochotín.

Hvězda tohoto muže stojí na pevných základech. Kapela Led Zeppelin patří dodnes k tomu největšímu, co se v historii rockové hudby stalo. Plant po rozpadu skupiny sólově prozkoumal nejrůznější zákoutí pevného blues, éterických melodií world music i pop-rockové tradice. 

Z domovské kapely vyhledával společnost především kytaristy Jimmyho Page. Na pódiu se objevoval s Philem Collinsem, Jeffem Beckem nebo hvězdou country Alison Kraussovou. V Plzni vystoupí s kapelou Sensational Space Shifters. Kolem sebe shromáždil mimořádné hudební osobnosti různých generací i z různých hudebních kultur, od spolutvůrce zvuku Massive Attack až po producenta afrických Tinariwen a Rachida Tahy. 

Plant se skupinou Sensational Space Shifters Česko už navštívil.  Hrál v Brně a také na Colours of Ostrava, okud si předloni přivezl záběry pro živý videoklip ke skladbě Rainbow.