Živí mrtví jsou novou atrakcí Hollywoodu

Živí mrtví v Hollywoodu (zdroj: ČT24)

Novou atrakci v tematickém parku Universal Studios Hollywood si užijí především otrlí návštěvníci. Čekají na ně totiž Živí mrtví, v originále Walking Dead. A že je setkání s nimi jen pro silné povahy, dokazují i herci z tohoto seriálu. Nebáli se totiž přiznat, že se při prohlídce báli.

Dramatický boj posledních lidí o přežití v postapokalyptickém světě, který ovládly položivé zrůdy, se vysílá od roku 2010. Získal si za tu dobu značnou popularitu. Teď se s živými mrtvými mohou fanoušci setkat nejen na obrazovce, ale i v parku filmových studií Universal.

„Chceme, abyste se cítili jako Rick a jeho skupina přeživších, protože když se musí dostat v seriálu z bodu A do bodu B, nemají většinou žádná auta,“ chce prohlídková trasa podle kreativního ředitele studií Johna Murdyho dopřát návštěvníkům možnost vžít se do seriálových postav. 

Atrakce mnohým připomíná domy hrůzy. Kdekoliv po cestě, která začíná v nemocnici, mohou procházející přepadnout velmi přesvědčivě ztvárnění zombie. Projít kolem nich bez úhony se pokusili i herci ze seriálu. „Nebojím se říct, že se bojím,“ přiznala před přehlídkou Yvette Nicole Brownová. Příliš statečnosti neprojevil ani její kolega Michael Traynor. „Vím, že budu křičet jako malá holka, protože to dělám vždycky, když na mě něco takhle vyskočí,“ prozradil na sebe.

Návštěvníkům, kteří na živé mrtvé nemají dost odvahy, nabízí studio o něco klidnější prohlídky. Populární je například okruh Jurského parku a zájem je i o návštěvy Springfieldu, kde žijí Simpsonovi. Za živými mrtvými se ti odvážnější mohou vydat od příštího týdne.