Jsem Bourne, Jason Bourne. Slavný agent se představil v Londýně

Po ultimátu a mýtu čeká na Jasona Bournea další akce. Více o ní prozradil minulý týden na premiéře v Londýně, kde snímek pojmenovaný po slavném agentovi CIA uvedl jeho herecký představitel Matt Damon. Do konce července bude ke zhlédnutí v řadě světových kin, včetně českých. Web ČT24 o filmu chystá recenzi.

Agent CIA Jason Bourne už zjistil, kdo je. Potrestal většinu těch, kteří z něj udělali stroj na zabíjení, a chce hodit minulost za hlavu. Z toho ho ale vytrhne bývalá kolegyně, zběhlá agentka Nicky (Julia Stilesová). Boj za zločinci a minulostí tak může v pátém dílu oblíbeného akčního thrilleru v režii Paula Greengrasse znovu začít.

„Tenhle film je opravdu akční. Jsou tam úžasné bitky, které byly opravdu tvrdé - tak jako většina scén v Bourneho filmech. A také je tam největší honička aut, kterou jsme kdy viděli natočenou,“ přislíbil fanouškům bourneovské série Matt Damon na londýnské premiéře.

Na přetřes při ní přišel i jiný tajný agent - ten britský. Otázku, kdo bude hrát Jamese Bonda v dalším díle, řeší nejen filmový producenti, ale i herci. Názor má i Matt Damon. „Líbí se mi Idris. Je dobrý ve všem, co dělá. Pro bondovky by byl přínosem,“ domnívá se, že vhodným kandidátem je černošský herec Idris Elba. 

Spekuluje se ale i o Tomovi Hardym nebo Damianu Lewisovi. Jisté zatím je, že v roli amerického tajného agenta se ještě chvíli udrží Matt Damon.