Slayer to zabil. Vyprodal Masters of Rock

Festivalu Masters of Rock se splnil sen každého pořadatele. Vyprodáno, hlásil totiž už několik dní před začátkem 14. ročník této přehlídky. O velký zájem návštěvníků se zasloužila především thrashmetalová legenda Slayer, která ve Vizovicích vystoupí poprvé.

Na 14. ročníku zahraje rekordních 79 kapel z 16 států. Hlavními lákadly 14. ročníku jsou americké thrashmetalové formace Slayer a Megadeth a švédští Amon Amarth.

Svátek metalové a rockové hudby zahájila 14. července v poledne domácí formace Rust. Vrcholem prvního dne festivalu by mělo být vystoupení thrashmetalového Testamentu a
finské Apocalypticy. Očekávaný Slayer Vizovice rozduní v pátek, kdy mimo jiné zahrají i folkmetaloví Korpiklaani z Finska, kteří budou na festivalu natáčet své živé DVD.

Lístky už nejsou k dostání ani v předprodeji, ani na místě akce. „Jenom to potvrzuje to, že soupiska kapel je letos nejnabitější v historii,“ podotýká ředitel pořádající agentury Jiří Daron. Areál vizovické likérky, kde se festival koná, pojme zhruba 25 tisíc lidí. Na Masters of Rock se budou sjíždět do 17. července.

Počet návštěvníků pětkrát převyšuje počet vizovických obyvatel. Dohlížet na hladký průběh festivalu pomůže organizátorům i letos policie. „Lidé mohou jakoukoliv hlídku opět požádat o orientační dechovou zkoušku, protože policisté zejména v odjezdový den budou velmi bedlivě sledovat, jestli návštěvníci neodjíždí pod vlivem alkoholu nebo drog,“ připomněla mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.