Když ON je off, co po něm zbývá, pátrá HaDivadlo

Byly doby, kdy hledání vlastní identity stálo víc síly, než jen založit si profil na Facebooku. Snadné zmizet ale nebylo tehdy ani dnes. Téma novinky brněnského HaDivadla nazvané ON.

Kým vlastně byl? Téměř detektivní úkol dostanou postavy inscenace hned na začátku. To jediné, co po NĚM zbylo, je jeho mobil a profily na sociálních sítích. 

Přišlo mi fascinující, jak je možné život jednoho člověka vměstnat do jeho mobilního telefonu. Vlastně je to taková moderní forma archivu.
Marián Amsler
autor a režisér inscenace

V reálném světě sice člověk může zmizet, ale ve virtuálním zůstává nesmrtelným – stejně jako image, s níž vystupuje. „Člověk si vytváří různé identity na různých sítích, protože se zabývá tím, jak se prezentuje. Někdy si ale těch identit může vytvořit příliš mnoho, až se ztratí sám v sobě,“ obává se autor i režisér představení Marián Amsler.

HaDivadlo uvádí hru o identitě v moderní době (zdroj: ČT24)

Sám sebe hledá i muž z paralelního divadelního příběhu z minulého století – jenom jinými prostředky. Virtuální realita v jeho světě neexistuje, všechny problémy proto musí řešit tváří v tvář.

Který ze dvou světů a způsobů komunikace je přijatelnější, už inscenace nechává na divácích. V nejbližší repríze 6. června.