Franku Sinatrovi mladšímu se zastavilo srdce

Během turné na Floridě nečekaně zemřel Frank Sinatra mladší, hudebník a syn slavného zpěváka Franka Sinatry. Zástavě srdce podlehl ve svých 72 letech. Sinatrův syn se podílel již na hudební činnosti svého otce, kterému dělal hudebního ředitele a dirigenta. Později také sám zpíval slavné otcovy melodie.

Frank Sinatra mladší měl na středu naplánované vystoupení v Daytona Beach. Kvůli nemoci ho však zrušil. Poté rodina oznámila, že skonal. „Rodina Sinatrových truchlí nad předčasnou smrtí svého bratra, otce a strýce Franka Sinatry Jr. po zástavě srdce během turné v Daytoně na Floridě,“ napsala na Facebooku jeho starší sestra Nancy Sinatrová.

Turné, se kterým na Floridu Frank Sinatra přijel, mělo název Sinatra zpívá Sinatru. Především se v něm vracel ke slavným dílům svého otce. Totéž činil bezmála dvě desetiletí od jeho smrti v roce 1998. „Po otcově smrti dávalo mnoho lidí najevo, že se nechtějí vzdát jeho hudby,“ připomněl list The Guardian slova Sinatry mladšího z roku 2002. V rozhovoru pro daytonský News-Journal však připustil, že cítí, že se „pokouší prodávat starožitnosti v prodejně moderních spotřebičů“.

Kromě spolupráce s otcem a pozdější interpretace jeho hudby proslavil Franka Sinatru mladšího také únos v roce 1963. Otec za něj tehdy zaplatil výkupné 240 tisíc dolarů. Únosce ale později vypátrala policie a peníze rodině vrátila.