I knihy mají svůj den. Velký knižní čtvrtek uvede 14 novinek

Jaké tituly nabídne Velký knižní čtvrtek? (zdroj: ČT24)

Špionážní thriller Ochlazení od někdejšího diplomata Michaela Žantovského, rozhovory se sourozenci slavnějších příbuzných, vítězný román letošní Costa Book Award o pilotovi RAF nebo novinka britského autora Simona Mawera, jehož mezi českými čtenáři proslavil román o vile Tugendhat. Některé z celkem 14 titulů, které 17. března přinese Velký knižní čtvrtek. Už šest let uvádí v jeden den na trh vybrané knižní novinky. Více se o těch letošních dozvíte ve videu.

Někteří knihkupci nabízí novinky až s patnáctiprocentní slevou. Velký knižní čtvrtek pro ně znamená zajímavé tržby: například v kamenných obchodech Kosmasu, který akci pořádá, stouply loni o šedesát procent, v internetovém prodeji dokonce o sto. 

S knihami je spojena také sobota 19. března. Na tento den připravila Městská knihovna v Praze výprodej stovek vyřazených knih ze skladu v Jenči. Zároveň různými akcemi připomene 125 let od svého založení. Na Velký knižní čtvrtek pořádá setkání s autory novinek, stejně jako Mahenova knihovna v Brně, kde se spisovatelé představí 24. března.