Vorlova Vejška je veřejná škola. Studovat ji může na internetu každý

Všechny mé filmy patří všem, nepochybuje režisér, scénárista a producent Tomáš Vorel. V umisťování svých snímků zdarma na YouTube pokračuje zatím posledním počinem – Vejškou. Do konce roku by měla být ke zhlédnutí na internetu jeho kompletní filmografie.

Vejška následuje předchozí zveřejnění komedie Ulovit miliardáře, grotesky Skřítek a snímku Gympl, na nějž Vejška volně navazuje. 

YouTube je naprostý fenomén, pomalu se stává hlavním distribučním kanálem současného světa. Proto nyní takto zveřejňujeme i Vejšku.
Tomáš Vorel

Na pokračování příběhu hlavních hrdinů Kocourka (Tomáš Vorel jr.) a Kolmana (Jiří Mádl) spolupracoval režisér a scénárista s lidmi z graffiti scény, kolem níž se oba filmy také točí. Scénář s ním napsal rapper Vladimir 518, který je také podepsán částečně pod hudbou, stejně jako Mike Trafik. Pro fanoušky Vorel vytvořil také tzv. fotosoundtrack, tedy koláž fotek, muziky a  hlášek z Vejšky.

Na podzim se na internet dostanou filmy Cesta z města, Cesta do lesa a dokument Z města cesta. „A do Vánoc 2016 tam budou k dispozici všechny moje filmy,“ slibuje Vorel. „Stanou se tak společným vlastnictvím všech lidí na celém světě. Kdykoliv a kdekoliv k dispozici. O co se marně snažil komunismus, tak já dokážu pomocí kapitalistického kanálu YouTube.“  

Na letošní rok je plánována také premiéra jeho nové filmu – Instalatér z Tuchlovic s Jakubem Kohákem v hlavní roli.