McCartney uměl pod Beatles pořádně zatopit, ukáže koncert na ČT art

Upoutávka - Paul McCartney - koncert v Londýně

V severní části Londýna na Chalk Farm Road stojí budova Roundhouse, která byla původně výtopnou. Koncertní sál dostál v roce 2007 svému někdejšímu účelu v den vystoupení Paula McCartneyho, kdy hudebník publikum rozpálil doběla. ČT art přinese ve 20:20 hodinový záznam z koncertu, v němž dal zpěvák přednost klasice od Beatles na úkor vlastní tvorby.

Roundhouse nepatří mezi ultra velké koncertní prostory, o to byl večer intimnější. Tedy alespoň tak intimní, jak to lze v přítomnosti vyprodaného sálu pro tři tisíce diváků. Jeden z hlasů Beatles strávil na pódiu hodinu a půl a přehrál 24 skladeb.

Ke všeobecnému překvapení se ale nepustil do silné propagace tehdy novinkové desky Memory Almost Full. Bavil především skladbami z repertoáru sestavy, která ho proslavila. Došlo tak na Hey Jude, Let It Be nebo na hity z Magical Mystery Tour.

Paul McCartney ale ani ve svých třiasedmdesáti letech nezamkl kytaru do garáže. V roce 2009 odehrál tři až po střechu vyprodané koncerty v rekonstruované Citi Field v New Yorku. Tato představení vedla k vydání živého alba Good Evening New York City. Následující léta pokračoval v „krasojízdě“. Nebojí se ani spolupráce s mladšími kolegy z rozdílných žánrů: před rokem spolupracoval s Kaynem Westem a Rihannou na skladbě FourFiveSeconds. V současnosti se šušká, že pracuje na novém albu.