Suede se noří do svých nočních myšlenek

Je to jako vzbudit se ve čtyři hodiny ráno a zažít ten nepříjemný pocit, kdy se stěny kolem přibližují. Takový dojem slibují členové kapely Suede při poslechu jejich nového alba. Hvězdy britpopu a alternativního rocku vydali už v pořadí sedmou studiovou desku. Night Thoughts (Noční myšlenky) jsou zároveň soundtrackem ke stejnojmennému filmu fotografa Rogera Sargenta.

Život, láska, smrt a hlavně strach z toho, co by se mohlo pokazit, jsou hlavními tématy dvanácti skladeb. „Ta deska je víc zranitelná. Je o částech mého života, které jsou hodně soukromé, o věcech, o kterých vlastně nechci mluvit,“ přiznal frontman Suede Brett Anderson.

Fanoušci kapely mohli skladby slyšet už v listopadu - při premiéře snímku Rogera Sargenta. Film sleduje muže, který se topí uprostřed noci, a když zápasí o život, vrací se mu vzpomínky. Režisér se snímkem vyrovnával se smrtí své matky. 

Od vydání dosud posledního alba Bloodsports uplynuly téměř tři roky. Mezi tím muzikanti ze Suede stihli připomenout dvacet let od své druhé desky Dog Man Star a z oslavy vydat živý záznam. S novou nahrávkou se rozjeli na malé turné - jejich Night Thoughts během února uslyší publikum ve Velké Británii, v Německu a ve Skandinávii. 

Vydáno pod