Hitlerova milostná tragédie je i animovaná premiéra Hentai Corporation

„Toto video obsahuje rock'n'roll i stopy buráků. Může vás urazit v jakémkoliv směru. Přistupujte s opatrností.“ Tak uvádí svůj nový klip pražská parta Hentai Corporation. Video ke skladbě Tragedy of Uncle Hitler je vůbec prvním animovaným počinem. Kromě samotného „strýčka“ Hitlera se v něm spojí odkazy na Star Wars, herní ikona instalatéra Maria nebo postavička Prince of Persia. Se vším se režisér klipu Jakub Čermák popral svérázným stylem, který tuzemským provokatérům není cizí.

„Ve vyostřených časech je někdy potřeba se ostřeji vymezit. Takže v době, kdy se zase ozývají národovecké argumenty a čím dál běžněji se znova uplatňuje kolektivní vina, dovolili mi Hentai Corporation, abych v jejich klipu oživil zlouna všech zlounů Adolfa, nechal ho prožít zvrácenou lovestory a nakonec mu nakopal zadek humorem, nadsázkou a šťavnatým rock'n'rollem. Protože čím jiným už,“ nechal se slyšet Čermák.

Jakub Čermák je básník, písničkář a v posledních dvou letech se živí především jako konstruktér hudebních videí. Za svůj loňský klip pro Zrní získal nominaci na ceny Anděl. S klipem pro Už jsme doma byl pozván na filmové festivaly ve Francii a Rumunsku.