Tarantino má hvězdu na chodníku slávy tam, kde čekal na Bonda

Hvězdu na legendárním chodníku slávy získal americký režisér Quentin Tarantino. Umělec, který kariéru zahájil jako uvaděč v kině, má na svém kontě dva Oscary za scénáře k filmům Pulp Fiction (1995) a Nespoutaný Django (2013). Hvězdu slávy dostal u příležitosti premiéry nového snímku Osm hrozných, v českých kinech se začne promítat 7. ledna.

Scény z jeho filmů se vepsaly do paměti milionů diváků, stejně nesmrtelné teď bude jeho jméno na hollywoodském chodníku slávy. Na stejném místě před pětačtyřiceti lety čekal frontu do kina. „Šel jsem tehdy poprvé v životě na Bonda a fronta na lístky se táhla přes několik bloků. Čekal jsem a v jednu chvíli jsem stál přesně tady,“ vypráví Tarantino.

Dvaapadesátiletý Tarantino před fanoušky vzpomínal také na své dětství, když s rodiči procházel kolem hvězdného hollywoodského chodníku. „Bylo mi sedm a jeli jsme na nedělní výlet do Hollywoodu. Procházel jsem se na této části chodníku a teď tu je moje jméno.“

Quentin Tarantino dostal hvězdu na chodníku slávy (zdroj: ČT24)

„Hollywood mi byl domovem dřív, než jsem se tam nastěhoval. Vidím, že teď je ze mě veličina,“ řekl Tarantino pro list The Hollywood Reporter. Zisk kultovní hvězdy oslavil s hercem Samuelem L. Jacksonem, který byl u vzniku patrně nejslavnějšího z jeho filmů, Pulp Fiction. A hraje také v posledním snímku Osm hrozných (The Hateful Eight).

Poslední film však zatím vyvolal rozpačité reakce. Western, pro který Tarantino sepsal scénář a který režíroval, se před dvěma týdny nedostal mezi hlavní nominace na Zlaté glóby za nejlepší film ani za režii. Ocenění je považované za předzvěst Oscarů. Sám Tarantino přitom předpověděl, že jeho nový film bude o Oscara usilovat.

Od víkendu navíc koluje po internetu pirátská kopie, před časem unikl i scénář. Kromě hvězdy má proto Tarantino také starosti, kolik diváků nakonec přijde do kina.