Rokoko prožilo 100 let ve 100 minutách

Divadlo Rokoko existuje rovných sto let. V sobotu odpoledne a večer si své nejslavnější chvíle připomnělo díky představení 100 let ve 100 minutách. Scéna, která je součástí Městských divadel pražských, se zpočátku profilovala hlavně hudebním programem.

Herci Městských divadel pražských se vydali proti proudu času a připomněli historii této scény. Pomohl jim v tom sestřih filmových dokumentů, divadelních záznamů a také hosté, například Karel Štědrý, Eva Pilarová a Václav Neckář, kteří tu vystupovali v 60. letech.

Pestré pásmo končilo u Karla Hašlera jakožto prvního ředitele Rokoka v roce 1915. Čestným hostem byla Soňa Červená, dcera spoluzakladatele kabaretní tradice v tomto prostoru Jiřího Červeného. Byl výraznou osobností kabaretu Červená sedma a v Rokoku hrál.

Divadlo Rokoko existuje sto let (zdroj: ČT24)

Divadelní pásmo zahájil hit Boba Dylana na český text Zdeňka Rytíře Časy se mění, které právě tady proslavilo v 60. letech trio Golden Kids. Je jako dělaný pro toto divadlo, které snad zažilo víc režimů než ředitelů, zaznělo z jeviště. Evu Pilarovou při známých duetech doprovodil hned oktet kudrnatých Waldemarů.

Městská divadla pražská, která v Rokoku působí, k jubileu připravila soutěže, slevové akce nebo výstavu archivních fotografií. Marta Kubišová již na konci října pokřtila unikátní publikaci, která mapuje umělecké aktivity této scény od počátků až po současnost.