Ondřeje Havelku a Melody Makers to tady baví už 20 let

Rozhovor s Ondřejem Havelkou (zdroj: ČT24)

Mládí v rozpuku a přitom již jisté zkušenosti, shrnuje Ondřej Havelka and his Melody Makers dvacetiny orchestru. Dvě dekády, po které se věnují autentické interpretaci swingu 30. a 40. let minutého století, oslavují koncertní šňůrou, jejíž název parafrázuje prvorepublikovou filmovou píseň. Nás to tady furt baví oznamují v pondělí v pražské Lucerně a do konce prosince ještě třeba v Prostějově, Ostravě, Karviné, Jihlavě, Pardubicích či v Brně.

Hostem výročního koncertního programu jsou mimo jiné Vojta Dyk a Miro Žbirka. „Zazní mnohé pyramidální  hity, jež si publikum za ta léta oblíbilo – Mě to tady nebaví, Děkuji, bylo to krásné, Půlnoční blues, Vendelíne, co děláš? A k nim přibude pár fungl nových swingových smrští, které jistě chytnou za srdce též,“ prozrazuje posluchačům Ondřej Havelka.

Malody Makers s Ondřejem Havelkou mohou příznivci swingu slyšet také v pražském Národním divadle v představení V rytmu swingu buší srdce mé, které vzniklo jako pocta pianistovi a skladateli Jiřímu Traxlerovi.

Vydáno pod