Hudebníci ruší v Paříži koncerty. A fanoušci vzkazují: Save A Prayer

Americká kapela Eagles of Death Metal, na jejímž koncertě došlo k jednomu z pařížských teroristických útoků, zrušila zbytek evropského turné. Také další hudebníci odkládají vystoupení v Paříži a dávají najevo hlubokou účast s rodinami obětí.

Obětí střelby v koncertním středisku Bataclan byl i člen týmu kapely Eagles of Death Metal. Fanoušci soudržnost se skupinou i s dalšími zasaženými vyjadřují mimo jiné facebookovou kampaní Eagles Of Death Metal For No.1. Na první místo hitparády chtějí posunout píseň Save A Prayer - skladbu původně od Duran Duran přezpívali Eagles na svou nejnovější desku Zipper Down.

Z pietních i bezpečnostních důvodů ruší svá pařížská vystoupení i celá evropská turné také další světové kapely: Coldplay, Foo Fighters nebo U2, kteří osobně přišli uctít památku obětí.

„Většina obětí jsou hudební fanoušci. Je to první útok na hudbu!“ uvedl Bono k tragickému útoku v klubu, kde zemřelo 89 lidí. „Přesně tohle chtějí - umlčet nás. Ale my jim to nikdy nedovolíme!" vzkázala Madonna.

Neodkládají se jen hudební, ale i filmové projekty. Francouzský režisér Nicolas Boukhrief loni natočil snímek o přípravě teroristického útoku na Paříž. Jeho scénář se tragicky vyplnil. Jarní premiéru musel po útocích na Charlie Hebdo odložit na listopad. Plakáty teď z pařížských ulic mizí podruhé.