Nesem vám novinky, poslouchejte. Knižní čtvrtek už je i audio

Audioknihy se hlásí o svá „práva“. Po říjnovém audiovizuálním víkendu jim má pozornost zajistit také Velký audioknižní čtvrtek, obdoba Velkého knižního čtvrtku, vyhrazeného pro tištěné a elektronické tituly. Vybírat mohou zájemci 5. listopadu z osmi audioknih, poslechněte si ukázky.

Za audiočtvrtkem, stejně jako za knižním, stojí distribuce Kosmas. Všechny novinky na pulty knihkupectví uvádí v jeden den.

Umberto Eco: Nulté číslo. Lži Mussoliniho, vražda papeže Jana Pavla I., CIA a mafie zkomplikují nulté číslo bulvárního plátku, které připravuje ztroskotaný nájemný spisovatel v posledním románu filozofa a spisovatele Umberta Eca. Namluvil Petr Oliva.

Franz-Olivier Giesbert: Himmlerova kuchařka. Francouzský spisovatel nechává sto pět let starou Rózu vyprávět její příběh zahrnující celé dvacáté století. Hlasem Taťjány Medvecké.

Květa Legátová: Želary - Jozova Hanule. V roce 2001 se v české literatuře vynořila osmdesátiletá Květa Legátová, nejprve souborem povídek Želary, hned poté novelou Jozova Hanule. Zfilmovaný příběh lékařky, která za druhé světové války najde úkryt na Slovácku, se dostal do pětice cizojazyčných snímů nominovaných na Oscara. Do audioverze jej načetla Lenka Vlasáková.

Petr Stančík: Mlýn na mumie. Mystický gastronomicko-pornografický thriller z konce 19. století, oceněný Magnesií Literou, v podání Ivana Řezáče. 

Klasici laskavého humoru. Jan Werich, Milan Lasica, Miroslav Horníček, Ivan Kraus a Zdeněk Svěrák čtou povídky ze svých knih a vzpomínají na herecké kolegy.

Alice Claytonová: Nabíječ. „Sexy román plný humoru a kuchyňského nářadí“ v podání Sáry Saudkové.

Jiří Žáček: Chytré pohádky pro malé rozumbrady. K vítězství nad lží a nenávistí není třeba čarodějnický meč, přesvědčuje malé posluchače Oldřich Kaiser.

Radek Adamec, Milan Zimmermann: Bubákov. Pohádkové příběhy ze života strašáků a bubáků, jimž hlasy propůjčili Ota Jirák, Jiří Lábus, Pavel Liška, Josef Somr a Ivo Šmoldas.