V osmašedesáti zemřel malý velký herec Jiří Krytinář

Ve věku osmašedesáti let zemřel herec Jiří Krytinář. Zahrál si ve více než stovce filmů i seriálů a desítkách divadelních představení. Vzhledem k jeho poruše růstu, se kterou žil od malička, byl označován za nejmenšího českého herce. Na velikosti mu však přidával i jeho zápal pro charitu, které se věnoval.

Naučil se vyniknout tím, co ví a umí. Získal za celý život mnoho kamarádů a přátel i atraktivní povolání. Na 13. komnatu Jiřího Krytináře se můžete podívat v iVysílání.
13. komnata Jiřího Krytináře

Jiří Krytinář se vyučil hodinářem, toto řemeslo ho živilo přibližně osm let. Ve filmu se poprvé objevil v roce 1969 v komedii režiséra Ladislava Rychmana na námět jedné z povídek Josefa Škvoreckého Šest černých dívek aneb Proč zmizel Zajíc. Přes 30 let měl stálé angažmá v dětském loutkovém divadle v Praze.

Vedle domácích filmů, jako Tři oříšky pro Popelku, Tři veteráni nebo Bathory, se objevil i v zahraničních produkcích. Například v americkém velkofilmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian hrál se svou dcerou Janou trpaslíka. Lidé ho znali také ze seriálu Hospoda, zapsal se i rolí Mekoty v populární televizní Arabele.