StarDance: Po parketu krouží 10 hvězd. Pro diváky i pro charitu

Upoutávka: StarDance VII (zdroj: ČT)

Rapper, herec, boxer, lékařka - na parketu se už posedmé setkají známé osobnosti z různých profesí, které na několik měsíců spojí tanec. V divácky oblíbené soutěži StarDance prověří své taneční vlohy od 17. října na ČT1 deset hvězd.

Česká televize prostřednictvím StarDance neoficiálně zahájí plesovou sezonu letos už posedmé.

„StarDance je takový Rolls-Royce televizní zábavy. I ten nejkvalitnější vůz ale potřebuje po šesti letech provozu dílčí servisní péči. Sedmý ročník proto přinese řadu inovací a vylepšení," prozradil generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Poprvé bude tančit deset párů, ve finále se tak o vítězi bude rozhodovat mezi třemi. Jeden večer nebudou účastníci tančit o výhru, ale pro dobrou věc. V nesoutěžním kole, které podpoří Centrum Paraple, budou mít taneční páry za úkol připravit společnou choreografii s vozíčkáři. K porotě - ve složení Zdeněk Chlopčík, Jan Révai, Tatiana Drexler a Radek Balaš - si přisedne také zakladatel charitativního konta Zdeněk Svěrák.

Obměny se dočká i samotná soutěž. Poprvé budou páry tančit valčík a salsu a v tematických večerech dojde i na českou hudbu, taneční kroky se budou řídit písněmi Karla Gotta, Marie Rottrové, Věry Špinarové nebo skupiny Lucie. Kromě toho se soutěžící budou muset popasovat také s muzikálovými melodiemi nebo se skladbami Michaela Jacksona.

Naopak stálicí zůstává moderátorská dvojice ve složení Marek Eben a Tereza Kostková a také hudební doprovod, který zajistí Moondance orchestr Martina Kumžáka.

Co nabídne sedmá řada StarDance? (zdroj: ČT24)

A které hvězdy budou letos tančit?

Radek Banga a Tereza Bufková. „Já díky Terezce budu první a poslední galantní Žižkovák,“ slibuje romský rapper Gipsy, který se možná pokusí do choreografie zapojit i „Romano hip hop“.

StarDance VII: Radek Banga a Tereza Bufková
Zdroj: ČT

Kateřina Cajthamlová a Petr Čadek. Lékařka, která lidem i přes televizní obrazovky radí se správným životním stylem, chtěla být prý v mládí závodní tanečnicí, takže StarDance je pro ni tak trochu splněné přání. „Tančím doma i před tréninky. Když v rádiu hrají cha-chu, zatancuju si i u nádobí,“ nebere přípravu na lehkou váhu.

StarDance VII: Kateřina Cajthamlová a Petr Čadek
Zdroj: ČT

Marie Doležalová a Marek Zelinka. „Sklony tančit mám na večírcích,“ přiznává herečka. „Vystihuje to příhoda, kdy jsem se po jedné premiéře potkala v divadle s kolegou a říkám mu: ‚Ahoj, slyšela jsem, že jsme spolu včera hodně tancovali, říkali ostatní.' A on na to: ‚Aha, to jsem taky nevěděl.'“ Na StarDance snad nezapomene, o soutěži si chce vést i deníček na svém blogu, za který loni získala ocenění Magnesia Litera.

StarDance VII: Marie Doležalová a Marek Zelinka
Zdroj: ČT

DJ Lucca a Michal Kurtiš. „Doufám, že získám jistotu, kterou mám za patnáct let DJingu za pultem. Možná se stanu i královnou parketu,“ přeje si DJ Lucca.

StarDance VII: DJ Lucca a Michal Kurtiš
Zdroj: ČT

Leona Machálková a Michal Necpál. Známá zpěvačka se do StarDance nejde jen bavit. „Stručně řečeno, je to má osobní výzva. Nejen vyhrát, ale podívat se do osobního zrcadla,“ říká. Zákulisí soutěže trochu zná, s orchestrem Martina Kumžáka už v jedné z řad vystupovala.

StarDance VII: Leona Machálková a Michal Necpál
Zdroj: ČT

Leoš Mareš a Kateřina Štumpfová. „Na parketu mi bohužel nic z toho, co umím, nepomůže. Okecat to zkrátka nejde,“ obává se moderátor. Jeho cíle přesto nejsou neskromné: „Rád bych skončil v první desítce,“ plánuje.

StarDance VII: Leoš Mareš a Kateřina Štumpfová
Zdroj: ČT

Rostislav Osička a Romana Motlová. „Když jsem řekl dceři, že budu tančit ve StarDance, tak se smála, protože já jsem spíše takové nemehlo. Když v zoo všichni krmí tučňáky, já jsem ten, koho pokoušou,“ slibuje boxer divákům nechtěnou zábavu. Podobně jako Marie Doležalová, i on se chystá vypořádat se soutěží po svém - využije ji jako téma pro své obrazy, které by se mohly objevit na výstavě k jeho šedesátinám.

StarDance VII: Rostislav Osička a Romana Motlová
Zdroj: ČT

Lukáš Pavlásek a Lucie Hunčárová. Komik Lukáš Pavlásek zatím humor neztrácí. „Já jsem latinskoamerický typ,“ tvrdí. „Mám svoji pověstnou ‚Pavláskovu nožičku', což je známý prvek, který jsem vyučoval všude ve světě.“ Prý i Michaela Jacksona.

StarDance VII: Lukáš Pavlásek a Lucie Hunčárová
Zdroj: ČT

Jitka Schneiderová a Marek Dědík. „Chci se tady opravdu něco naučit. To je na StarDance geniální. Kdy bych si já jinak šla objednat hodiny tance?!“ je známá herečka rozhodnutá se aspoň pořádně zúčastnit, kdyby nedošlo na výhru.

StarDance VII: Jitka Schneiderová a Marek Dědík
Zdroj: ČT

Marek Taclík a Martina Marková. „Marek je originál každým coulem,“ popisuje svého společníka tanečnice. Možná jeho originální kreace ocení i porota.

StarDance VII: Marek Taclík a Martina Marková
Zdroj: ČT