Deppovy fandy neodradila ani jeho pleš. Špinavou hru válí na jedničku

Johnny Depp hraje počtvrté gangstera (zdroj: ČT24)

Vidět olysalého a vyplešatělého Johnnyho Deppa touží na filmovém festivalu v Benátkách tisíce lidí. Právě takovou image má totiž v premiéře nového snímku Black Mass: Špinavá hra. Díky hvězdnému obsazení vyvolal film největší fanouškovskou hysterii, i tak byl ale uveden mimo hlavní soutěž.

  • Jedná se o čtvrtý film, ve kterém Johnny Depp ztvárnil skutečnou postavu z prostředí organizovaného zločinu. Předchozí byly Donnie Brasco ve filmu Krycí jméno Donnie Brasco (1997), George Jung ve filmu Kokain (2001) a John Dillinger ve filmu Veřejní nepřátelé (2009).

Depp si zahraje ve skutečném příběhu notoricky známého bostonského gangstera 70. let Jamese „Whiteyho" Bulgera. Vrah, který odpravil celkem 11 lidí, byl bratrem Williama Bulgera, tehdejšího předsedy massachusettského senátu. Whiteyho přesvědčí agent John Connolly, aby spolupracoval s FBI proti společnému nepříteli - italské mafii.

Našel jsem v sobě zlo už dávno. Přijal jsem ho a už jsme staří známí. Ale k charakteru jako je např. právě James Bulger musíte přistupovat jako k lidské osobě. V kontextu toho, co dělal a jak žil, bylo násilí součástí jeho práce.
Johnny Depp
herec

Dohoda se ale vymkla kontrole a vedla k vraždám, obchodu s drogami a vydírání. Díky tomu se Bulger dostal na seznam deseti nejhledanějších zločinců světa a strávil několik let i v Alcatrazu. V roce 2011 ho policie konečně zadržela. Před spravedlností se mu dařilo utíkat celých 16 let, takže mu v době zadržení bylo 68 let. Ve vězení si nyní odpykává rovnou dva tresty. 

Akční kriminální drama je třetím autorským počinem herce a režiséra Scotta Coopera. Depp si v něm podle filmových publicistů napravuje pošramocenou hereckou reputaci z posledních pár nevydařených filmů.