Hradec se hemží rovnými kšilty. Hip Hop Kemp jede

„My jsme komunita, my jsme rodina. Není já, není ty. My jsme Hip Hop Kemp,“ zaznívá z Hradce Králové, kde se už čtrnáctým rokem koná hudební festival zaměřený na rap a všechny jeho podoby. Na akci každoročně zavítá v průměru 20 tisíc návštěvníků. Šance vidět naživo Mobb Deep, Dope D.O.D, Prhyme nebo JOEY BADA$$ je do soboty 22. srpna.

Festival si zakládá na osobním přístupu, jeho motto zní: Never business, always personal. Dramaturgie dbá i na bohatý doprovodný program, a tudíž nabízí vyžití všeho druhu: od skimboardingu přes festivalovou skluzavku zakončenou vodní brzdou v bazénu. K dispozici jsou herní konzole, stolní fotbal, poker a v provozu je také čajovna s vodní dýmkou. Návštěvníci se mohou zapojit také do rozsáhlých workshopů.

Z původně malého festivalu se stala mezinárodně uznávaná přehlídka, na kterou se sjíždějí fanoušci z celého světa. Dramaturgie je v tomto ohledu pestrá i vystupujících kapel. V Hradci se sjedou formace z Ameriky, Austrálie, Ruska, Německa nebo Polska a dalších zemí. Americká CNN zařadila akci mezi jednu z největších festivalových událostí. 

Kromě výše zmíněných interpretů vystoupí Kontrafakt, Raekwon nebo Ghostface Killah a další.