Vrazi lákají do Labyrintu. Číhá na ně ale Langmajer

Polonahý politik nabodnutý na kůlu a prošpikovaný mečem. Takový je první případ vyšetřovacího týmu nového seriálu České televize Labyrint. Sedm dílů režíroval Jiří Strach podle scénáře Petra Hudského. V roli vyšetřovatelů se představí Jiří Langmajer, Pavel Batěk nebo Stanislav Majer každé pondělí od 31. srpna ve 20 hodin.

První díl začíná zostra. Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučicích praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem. Ten staví vyšetřovacímu týmu do cesty složitou sérii vražd, které svojí krutou obřadností otřásají místním regionem i samotnými kriminalisty. Kořeny složitého případu sahají až k vraždě mladé dívky ze Slovenska, která zemřela podobně záhadným způsobem jako Karas.

Nedělám podlézavé věci, nýbrž náročné. Nechci točit lacinosti jen pro masovou sledovanost.
Jiří Strach
režisér

Případu se ujímá tým s dvojicí zdánlivě nesourodých vyšetřovatelů. Jsou jimi kriminalista Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Hrónská (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků. Na konci sérií vražd, loupeží a naaranžovaných nehod najdou policisté cestu na konec „labyrintu“ a uvěří naději na dopadení pachatele.

„Baví mě historie, baví mě přemýšlet o věcech, kterých se nemůžeme dotknout. Žánr detektivního thrilleru oboje skvěle spojuje a přibližuje divákům tak, aby rozuměli. Myslím, že se jedná o opomíjený filmový tvar. Pořád se domníváme, že to v Česku neumíme. Baví mě vstupovat do riskantních vod, baví mě dokazovat, že i v takovém žánru dokážeme být silní a že se divák nebude stydět trapností,“ upřesnil režisér.

„Scénář Labyrintu mě zaujal opravdu promyšleným zločinem, v jehož labyrintu indicií se detektivové, čtenář, a věřím, že i divák, neustále ztrácí a zase nachází,“ uvedl Pavel Batěk, který v seriálu ztvární policistu.