Čtyři vraždy nestačí, drahoušku. DiCaprio bude sériovým vrahem

Chicagský „hoteliér“ H. H. Holmes se neblaze proslavil jako sériový vrah. Na svědomí může mít až přes dvě stě obětí. Nyní pozornost k jeho případu opět obrátí filmový thriller s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Režie se ujme Martin Scorsese.

DiCaprio se Scorsesem mají na společném filmovém kontě snímky Letec, Prokletý ostrov a naposledy Vlka z Wall Street, za nějž byli oba nominováni na Oscara. Na úspěšnou spolupráci nyní navážou thrillerem s pracovním názvem The Devil in the White City (Ďábel z White City).  Vzniká podle stejnojmenné knihy Erika Larsona.

White City se nazývala oblast v Chicagu, kde vznikla řada budov pro Světovou výstavu v roce 1893. Hotel si tu otevřel také Henry Howard Holmes (původním jménem Herman Webster Mudgett), mnozí z jeho hostů se ale nikdy neodhlásili. Holmes se přiznal k 27 vraždám, nejspíš jich ale spáchal přes dvě stě. Odsouzen za ně byl k trestu smrti oběšením.

Filmový příběh naznačí propojení prvního zdokumentovaného amerického sériového vraha s architektem veletrhu. Scénář píše Billy Ray, scenárista teenagerovských Hunger Games nebo na Oscara nominovaného Kapitána Phillipse, inspirovaného také skutečnou událostí - přepadením americké nákladní lodi somálskými piráty.