Richard Gere v hlavní roli Varů: Všichni sdílíme jeden příběh

„Zdravím všechny fanoušky a milovníky mých filmů,“ prohlásil nečekaně do mikrofonu, který vzal moderátorovi před Thermalem, Richard Gere na červeném koberci filmového festivalu v Karlových Varech. Přehlídka amerického herce za jeho přínos světové kinematografii ocenila při zahájení Křišťálovým glóbem. Chvíli před tím, na červeném koberci, poskytl krátký rozhovor České televizi, poslechněte si ho:

Gere: Jediný způsob, jak dělat tuhle práci, je být otevřený (zdroj: ČT24)

Oceněný Gere během svého proslovu vzpomněl i na Václava Havla a dalajlámu. „Je to neuvěřitelná pocta a neberu to na lehkou váhu. Vždy jsem při přebírání cen nervózní. Začal jsem hrát, když mi bylo devatenáct let a tehdy jsem si nedokázal přestavit, kde budu v 65 letech. A teď jsem tady, na neuvěřitelném festivalu, s úžasnými lidmi a můžeme si užít, jak jsme všichni úžasní. Všichni teď sdílíme jeden příběh, jsme součástí propojeného vesmíru. A můžeme vytvořit jakýkoliv příběh, jaký chceme. Tak vytvořme takový, který je sexy, zábavný, dobrodružný,“ vyzval Gere.

Před převzetím ocenění publikum překvapil nečekaným gestem - poklekl před prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou a vztal tak poctu nejprve on jemu.

Na červeném koberci jej provázela hudba z romantické komedie Pretty Woman. Snímek, který před čtvrtstoletím natočil s Julii Robertsovou, uvede v sobotu v letním kině. Vary představí také jeho nové drama Franny. Pro zahájení byl vybrán film s písní Boba Dylana
v názvu - Time Out of Mind - , v němž si Gere zahrál bezdomovce. Recenzi na snímek, který na festival doprovodil i režisér Oren Moverman a herečka Jeny Maloneová, uveřejníme v sobotu.

Richard Gere přebírá Křišťálový glóbus

Více o padesátém festivalu ve Varech hledejte v naší on-line reportáži anebo speciálu.

Vydáno pod