Sladký život neprožije jen Fellini. Chystá se remake

Sladký život Federika Felliniho bude znovu zfilmován. Na remaku se dohodla produkční společnost AMBI Pictures s dědici slavného italského režiséra. O tom, kdo nový snímek natočí a kdo v něm bude hrát, zatím rozhodnuto není.

„Mnohokrát jsme byli osloveni, abychom zvážili všechno možné - od remaku přes prequel až po sequel. Věděli jsme, že pro přesvědčení rodiny, aby poskytla práva, budou třeba velmi speciální produceni a velmi přesvědčivé okolnosti,“ okomentovala rozhodnutí Felliniho neteř Francesca Felliniová. 

Producenti slibují, že nový Sladký život neudělá ostudu tomu původnímu. „Všechny prvky, které z La Dolce Vita udělali klasiku, budou v novém filmu obsaženy. Naší vizí je udělat každý kousek současného příběhu tak ikonický a hodný ocenění jako originál,“ prozradil magazínu Variety ředitel AMBI Pictures Andrea Iervolino.

Sladký život
Zdroj: ČT24/ČT

Felliniho Sladký život vyhrál Zlatou palmu na festivalu v Cannes a dostal Oscara za kostýmy. Podobný úspěch - výběr do soutěže v Cannes a Oscara za cizojazyčný film - si připsala i Velká nádhera. Drama Felliniho krajana Paola Sorrentina ke Sladkému životu odkazuje a je k němu připodobňováno. Premiéru mělo v roce 2013, nedlouho předtím, než producenti přišli Sladkému životu opět na chuť.

Vydáno pod