Největší United Islands v historii přivezou East India Youth

Festival United Islands of Prague už odhalil nejzajímavější zahraniční inteprety, kteří vystoupí na dosud největším ročníku. Jsou jimi britský multiinstrumentalista East India Youth, nizozemská psychadelicko-rocková kapela Birth of Joy a hudební formace Alo Wala s chicagskou rapperkou Shivani Ahluwaliaovou. Akce nabídne na sedmi scénách mezi 18. a 20. červnem hudební formace ze dvou desítek zemí včetně tuzemských kapel.

Po úspěšné loňské premiéře bude i letos hlavní scéna umístěna v Kinského zahradě, na festivalových scénách po celém městě zazní přes 150 koncertů mnoha žánrů.

Z tuzemských hudebníků vystoupí funkoví Monkey Business, elektroswingoví Mydy Rabycad, rapoví PSH Live Band, Lenka Dusilová a Baromantika nebo alternativní kapela Zrní, která vystoupí se smyčcovým kvartetem a dechovou sekcí. Dále zahraje hudební duo DVA, formace Monikino Kino, Mucha, Lanugo nebo Kapitán Demo.

Hudba na letošních 'ostrovech' bude znít na sedmi open air scénách a v desítkách hudebních klubů. Na Střeleckém ostrově budou stát dvě pódia, kde si publikum bude moci vybrat mezi jazzem a mladou alternativní hudební scénou.

Na Kampě se usídlí world music, který bude znít z jeviště ČT art World stage, a nové hudební objevy, které se objeví na scéně Radio 1 stage. Na Dětském ostrově si na své přijdou příznivci taneční hudby a hiphopu. Doprovodná akce na Janáčkově nábřeží promění prostor podél Vltavy na tržiště, jehož součástí bude scéna Open Mike. Zde vystoupí v sobotu přes dvacet performerů.

Areál festivalu prakticky začíná od Mostu Legíí přes ostrovy, Janáčkovo nábřeží, Petřínskou ulici až k areálu Kinského zahrady.