Žádná Nirvana, ale Beatles. Vyjde sólové album Kurta Cobaina

Rocková hvězda Kurt Cobain zřejmě připravoval sólové album, které ale předtím, než svou předčasnou smrtí vstoupil do Klubu 27, nestihl dokončit. Přes dvě stě hodin nahrávek našel v jeho pozůstalosti režisér Brett Morgen při přípravě dokumentu o této hudební legendě. Film Montage of Heck měl včera televizní premiéru ve Spojených státech.

Morgen už natáčel dokumenty o skupině Rolling Stones nebo o filmovém producentovi Robertu Evansovi. V příběhu Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu, vycházel mimo jiné z rodinných domácích videí, deníků a dalších osobních archiválií. Zazní v něm samozřejmě také písně Nirvany, jejímž frontmanem Cobain byl. Navíc i dosud nevydané písně, které natočil sólově.

Dokument Montage of Heck pojmenoval Morgen právě podle Cobainovy kazety s kompilací slavných písniček, kterou při přípravě filmu objevil. Na samostatném albu by nahrávky měly vyjít letos v létě. Opravdu lidi překvapí, slibuje Morgen. „A aby bylo jasno, není to album Nirvany, ale pouze Kurta, uslyšíte ho dělat věci, které byste od něj nikdy neočekávali.“ Na desce by se měla objevit třeba Cobainova verze písně And I Love Her od Beatles nebo jeho jam sessions s Courtney Love.