Darling, stand by me. Zemřel Ben E. King

New York - Ve věku 76 let zemřel ve čtvrtek americký soulový zpěvák Ben E. King známý především díky písni Stand By Me. Oznámil to jeho spolupracovník Phil Brown. Mezi Kingovy hity patří také písně There Goes My Baby nebo Spanish Harlem.

„Zemřel ve čtvrtek z přirozených příčin,“ citoval Browna britský list The Guardian. Smutnou zprávu potvrdil zpěvák Gary U.S. Bonds, který na svém Facebooku napsal: „S velmi těžkým srdcem musím říct sbohem jedné z nejvlídnějších, nemilejších a nejtalentovanějších duší, kterou jsem měl tu čest poznat a více než padesát let nazývat svým přítelem.“

King se narodil v roce 1938 jako Benjamin Earl Nelson ve státě Severní Karolína. V padesátých letech se proslavil jako zpěvák skupiny Drifters, se kterými nazpíval třeba hity There Goes My Baby and Save The Last Dance For Me. Poté se vydal na sólovou dráhu.

V roce 1961 King natočil svou nejslavnější píseň Stand By Me. Ta se dočkala mohutného revivalu v osmdesátých letech, kdy se stala ústřední písní filmu Stůj při mně (1986), který je adaptací knihy známého spisovatele Stephena Kinga.