V Chebu krmí lázeňské veverky bizarností

Kolik bizarních postav se vejde do jedněch lázní? Do těch chebských překvapivě mnoho, jedna divnější než druhá, včetně lázeňské veverky. Po ní je pojmenována „drzá komedie“ Západočeského divadla v Chebu. Kúpeľný drevokocúr, jak tvůrci přeložili název i pro slovensky hovořící diváky, se na chebském jevišti objeví poprvé 17. dubna.

Autorem hry je dramaturg Divadla na Vinohradech a dramatik Milan Šotek. Představení plné verbálního a situačního humoru píše často pro Cabaret Calembour, jehož je spoluzakladatelem, ale i na objednávku stálých scén. Například pražská Ypsilonka podle něj provozuje Nový bleší cirkus. 

Pro Cheb vytvořil lázeňský komplex, kde se lečí zlomená srdce, puknutí smíchy nebo autorské krize. Na procedurách se potkávají slavný spisovatel eroticky laděných hororů, detektiv pátrající po vrahovi, kterému se přezdívá „lázeňský švihák“, protože své oběti sešvihá holemi, nebo lázeňský údržbář čili „kluk od vedle, kluk pro všechno“. V inscenaci hraje podle programu divadla také Mel Gibson jako host sám sebe, tedy Mela Gibsona, který přijel na filmový festival, ale spletl si destinaci. A samozřejmě nechybí titulní postava - drzá a nadržená veverka.

Hra v režii Ivo Kristiána Kubáka je pátou premiérou aktuální chebské sezony (Ne)vyhnutelného osudu. Tou poslední bude klasická italská pohádka pro všechny generace Král jelenem, volné zpracování předlohy Carla Gozziho.