8GB tvrdýho porna v Divadle Letí

Za pornem do divadla? Ale „aby ses očistil, musíš se nejdřív obnažit“. Takový je podtitul nové hry Divadla Letí se svérázným názvem 8GB tvrdýho porna. Herci Anna Polívková a Petr Vaněk v něm ztvární dvojici nešťastníků, kteří mají problémy s intimitou. Navzdory titulu je ale hra víc než o nahotě o strachu z intimity moderní internetové generace.

8GB porna na jevišti (zdroj: ČT24)

Intimní komedie o lidech, kteří se neumí odhalovat, se z převážné části odehrává v koupelně. Právě tam totiž ústřední dvojice zmíněné hry obnažuje svoji duši zrcadlu a internetu, respektive internetové seznamce. S reálným světem a setkáním už to tak žhavé a upřímné není. On je ženatý, ona má dvě děti a oba jsou nešťastní.

Dílo pochází se šuplíku australského autora Declana Greena, kterého režisér Petr Hašek objevil náhodně přes sociální sítě. Teď si společně kladou otázky, jak funguje seznamování přes internet a jak se principy takových vztahů a reality přenášejí do skutečnosti. Po seznámení podle nich čeká na hrdiny rozpačité poznávání a střízlivění z reálného střetnutí.

  • „Internet opravdu umožní, aby se setkali dva lidi, kteří o sobě nic nevědí a nejsou se pak schopní sblížit, protože to vlastně vůbec nejde,“ uvedla představitelka hlavní a jediné ženské role Anna Polívková. Nic totiž není tak, jak se skrz monitor a klávesnici zdálo.

Jak s tím vším ale souvisí porno, se dozví už jen ti, kteří dorazí na představení. Druhá premiéra je nachystaná na 19. dubna.