Sinatra v novém dokumentu bere všechno, nebo nic

Letos uplyne sto let od narození jednoho z nejslavnějších zpěváků všech dob - Franka Sinatry. K jeho nedožitým narozeninám vznikl nový dokumentární film s podtitulem „Všechno, nebo nic“, pojmenovaný podle jedné z jeho písní.

Sinatru připomíná dokument (zdroj: ČT24)

Kdo jiný by měl představit jednu z největších postav světové populární hudby než Sinatra sám. Životem a kariérou provází jeho autentický hlas. „Měli jsme téměř šestnáct hodin záznamu, kde Frank vypráví o svém životě. Dali jsme dohromady spoustu různých rozhovorů, aby svůj život odvyprávěl sám. V tom je ten film výjimečný,“ upozorňuje výkonný producent Frank Marshall.

Hudebně doprovází snímek koncert, jímž Sinatra v roce 1971 uzavřel svou hvězdnou kariéru před odchodem do penze. „Z mnoha důvodů si tehdy řekl dost. A to rozhodnutí oslavil koncertem. Podle mě, jako člověk, který nikdy nesepsal žádné memoáry, tím vystoupením vlastně odvyprávěl svůj životopis v písních,“ domnívá se režisér Alex Gibney.

Dokumentární film Sinatra: All or Nothing at All (Všechno, nebo nic) je jednou z mnoha kapitol letošních oslav sta let narození slavného zpěváka a také oscarového herce. Sinatrovský rok vyvrcholí v den jeho narozenin - 12. prosince.