Jaroslava Kadlecová nakládá s geometrií jemně i surově

Elegantní sochy z průmyslových materiálů i dvojrozměrná plátna zasahující do třetí dimenze vnímá jako geometrii mladá výtvarnice a sochařka Jaroslava Kadlecová. Její výstava Geometry zahájila v pražské Galerii Vernon mezinárodní festival současného umění Tina B.

Jaroslava Kadlecová vystavuje geometrii (zdroj: ČT24)

Díla Jaroslavy Kadlecové jsou ovlivněná technologickým pokrokem, městským prostředím a geometrickými strukturami. Nejraději pracuje s materiály, jako je epoxidová pryskyřice, hliník, zlato a stříbro, plast či kov. Její tvorba v sobě kombinuje jemnost a surovost.

Inspirací jsou pro ni cesty, které v poslední době podnikla, a také moderní architektura. „Už jako dítě jsem si malovala půdorysy. Kopírovala jsem koupelny, obýváky, celou dobu mě architektura zajímala,“ přiznává výtvarnice. Půdorysům neodolala ani na výstavě - kompozici Galerie Vernon promítla do čtyř obrazů.

Absolventka AVU má za sebou několik samostatných i skupinových výstav, i v zahraničí, například Anglii, Německu či Japonsku. V Praze je její Geometry k vidění do 21. března.

Vydáno pod