Ostravský knižní veletrh spěje ke konci

V Ostravě probíhá pátý ročník knižního veletrhu, který se snaží představit to nejzajímavější z knižní produkce všech žánrů. Svá díla tam předvedou nakladatelé z celé republiky, včetně ostravských organizací. I letos veletrh nabídne bohatý kulturní doprovodný program v podobě autogramiád, autorského čtení, besed a setkání s autory či představení literárních novinek. Mezi slavnými spisovateli, kteří na akci zavítají, je letos také spisovatel Michal Viewegh.

Kromě nejprodávanějšího českého autora přijede do Ostravy Arnošt Vašíček, Dora Čechová, Martin Jun, Stanley Bradley nebo Jan Vavřík. Svou knihu Vaříme podle Herbáře 2 osobně představí Linda Rybová s Kateřinou Winterovou.

Výstavní katalog si můžete prohlédnout zde.

Svůj stánek na veletrhu mají Knihovna města Ostravy, Moravskoslezská vědecká knihovna nebo Česká televize a mnoho dalších. 

Zřejmě nejžádanější tváří je na akci spisovatel Michal Viewegh. Jako dítě budoval svůj čtenářský vkus na knihách Julese Verna a jedna z knih, které ho v dětství nejvíce ovlivnily, byli Lovci mamutů Eduarda Štorcha. V současné době preferuje spíš povídky. Vzhledem k jeho nedávným zdravotním potížím je pro něj těžké přečíst celý román, nedokáže ho ještě udržet v paměti. To však nic nemění na tom, že svým dětem doma čte nebo jim pouští audioknihy. Na celý rozhovor se podívejte v následujícím vstupu: