1. oddělení řeší nové případy. Sledujte on-line první klapku

Skutečné případy, skutečné postupy, skutečná kriminálka - recept, který se v Případech 1. oddělení osvědčil, zopakují tvůrci i v druhé řadě. Pokračování seriálu, jenž se setkal s pozitivní odezvou u diváků i u kritiků, se začal natáčet v neděli 1. března. První klapku jsme sledovali on-line v tomto článku. Průvodcem byl scenárista Jan Malinda.

On-line přenos
Případy 1. oddělení
17:28

Aktuální informace o průběhu natáčení samozřejmě najdete na našem Facebooku.

Ještě jednou děkujeme za pozornost,

Ondřej Lasák a Jan Malinda 

17:20

Zbývá ještě 79 natáčecích dnů. Loučíme se s vámi a děkujeme za přízeň i komentáře na Facebooku. Jo a nezapomeňte na toho Ondru Vetchého, v anketě TýTý má i náš hlas!

17:18

Dnes to proběhlo hladce. Z jakého natáčení v příštích dnech máš naopak lehké mrazení?
Dan Wlodarczyk: "Z těch velkých venkovních scén při ohledání místa činu, kde je ve scénáři napsáno osm hlavních postav, 40 komparzistů a jedná se o odbornou práci. Každá postava tam má nějaký význam, pohybují se v prostoru, natáčení trvá delší dobu a může se změnit počasí. A všichni profíci z řad policistů samozřejmě hlídají, jestli je pak v televizi všechno odborně v pořádku. Ale zvládli jsme to poprvé, tak to snad zvládneme zas."

Napsány jsou scénáře k šesti epizodám, scenáristé první řady, kriminalista Josef Mareš a novinář Jan Malinda, dokončují další dvě. „Během psaní jsme měli v našich civilních profesích poněkud víc starostí než při psaní první série a něco z toho se asi promítlo i do nových scénářů. Ale třeba díky tomu jsou možná o něco věrohodnější,“ prozradili.

Diváci také v druhé řadě ještě více nahlédnou do kriminalistické práce. „Ukážeme, že schopní a obětaví policisté pracují i na jiných odděleních a také na obvodech. Zaslouží si, aby byli na očích,“ upřesnil vedoucí projektu Tomáš Feřtek. Zároveň mohou diváci počítat s návratem původní sestavy 1. oddělení: Ondřejem Vetchým, Filipem Blažkem, Petrem Stachem, Miroslavem Vladykou i Miroslavem Hanušem.

Případy 1. oddělení
Zdroj: ČT24/ČT

Naopak se nemění snaha tvůrců zobrazit reálný způsob vyšetřování i provedení zločinů. „Možná někoho zklameme, ale zase se obejdeme bez stříleček, fantasticky rychlých analýz DNA a výbuchů aut. Snad nám to diváci odpustí,“ doufá kreativní producent Michal Reitler. Zato prý přibude papírování, operativní práce na hraně zákona a situací, v nichž kriminalisté budou muset víc využívat důvtip. „A hlavně nás čekají odolnější pachatelé, z nichž někteří se nepřiznají vůbec; o to větší úsilí bude náš tým muset vyvinout při fázích dokazování,“ doplnil Reitler.

Natáčení druhé řady je naplánováno do července, takže na uvedení na obrazovkách si příznivci 1. oddělení ještě budou muset chvíli počkat. V iVysílání si ale zatím mohou připomenout první řadu.

Vydáno pod