Nejhorší herečkou roku je Cameron Diaz, a to hned dvakrát

Americké filmové hvězdy Cameron Diaz a Kirk Cameron „vyhráli“ v sobotu anticeny Zlatá malina v kategoriích nejhorší herečka a herec minulého roku. V rámci nejnovějšího vyhlášení nejhorších filmových počinů byla Diaz takto oceněna hned nadvakrát, a to za role ve filmech Jedna za všechny a Sex Tape.

Kirk Cameron zkoušel „zachránit Vánoce“ ve filmu Saving Christmas. Úspěšný comeback bývalé dětské hvězdy se ale nekonal. Zlaté maliny vysbíral ve čtyřech kategoriích ze šesti. Organizátoři soutěže ale nenazvali Saving Christmas nejhorším snímkem roku jako jediní. Uživatelé mezinárodní databáze IMDB ještě přitvrdili. Podle nich je dokonce nejhorším filmem všech dob.

Zlaté maliny mají jméno Cameron (zdroj: ČT24)

Ceremoniál si dělal legraci také z herečky Cameron Diaz, která se porotě nelíbila hned ve dvou komediích – Jedna za všechny a Sex Tape. Spektákl plný efektů Transformers: Zánik režiséra Michaela Baye měl původně sedm nominací, proměnil ale jen dvě. Velké štěstí měl herec Ben Affleck. Svými výkony ve filmech Argo a Zmizelá se vykoupil ze Zlatou malinou oceněné role v Lásce s rizikem.

Zlaté maliny se udělují den před vyhlášením Oscarů a mají svoji vlastní satirickou show. Ocenění herci se na ní ale na rozdíl od Oscarů objevují jen zřídka. Potupné ceny vybírá porota složená z osmi stovek členů ze Spojených států i ze zahraničí. Spojuje je přitom jen roční poplatek v přepočtu necelé tisícikoruny. Letos se konal už pětatřicátý ročník filmových anticen.