Songfest aby na Ovci jel! Čínský nový rok zahajuje oslavy

Většina obyvatel planety už má oslavy nového roku 2015 za sebou. Řada zemí se však teprve nyní chystá oslavit příchod čínského roku Ovce. Oslavy budou od 12. do 28. února probíhat i v Česku v různých koutech republiky. Již dnes je odstartuje multikulturní hudební festival Songfest v pražském Paláci Akropolis.

Žižkovská Akropole bude od 19 hodin hostit progresivní world music kapelu Annuluku, jazzové Trio PUO v čele s Feng-yűn Song a zazní i africké rytmy v podání souboru Marimaba Mama. Jako další hosté večera vystoupí například dětský sbor Carmina Clara, čínské houslistky či tanečníci z Indonésie. Na pódiu nebude chybět ani „duchovní kmotr“ festivalu, herec a improvizátor Jaroslav Dušek.

Následující den se festival přesune do Plzně a poté do Hradce Králové. Ve čtvrtek 19. února potěší rodiny v Olomouci, následující den v Brně a moravskou tour uzavře sobotní program ve Znojmě. Poslední víkend, od 26. února, bude patřit Jižním Čechám – Písku, Českým Budějovicím a Českému Krumlovu. V jižních Čechách se nově v roli moderátora představí známý písničkář, spisovatel a světoběžník Jan Burian.

Celý festival je doprovázen doprovodným programem pro velké i malé.

Rok Dřevěné Kozy, neboli Ovce

Rok Ovce přiskotačí 19. února a potrvá až do 7. února 2016. Podle horoskopů by se měl tento rok nést ve znamení mírumilovnosti a klidu. Jedná se údajně o nejlepší období pro početí a porod dítěte, které by mělo být obdařeno uměleckými schopnostmi a talentem. Zároveň by takoví novorozenci měli zůstat nohama na zemi a střízlivýma očima pozorovat svět. Štěstí by podle všeho měli mít o nezadaní, které čeká hojná „sklizeň“ partnerů.

Vydáno pod