Na prvních příčkách Žebříku zatím visí Langerová s Klusem

Hudební server iReport.cz po roce opět udílí ceny v anketě Žebřík. Z lednového kola, v němž hlasovali fanoušci, vyplynulo, že největší podpory se zatím těší Aneta Langerová a Tomáš Klus. Dalšími favority jsou třeba Lenka Dusilová, Michal Hrůza, Slza, Xindl X a Vypsaná fiXa. Slavnostní vyhlášení proběhne v Plzni v kulturním centru DEPO2015. Moderátory večera budou Tomáš Hanák a Bára Poláková.

Langerová s Klusem mají po třech nominacích. Posluchači v obou případech ocenili jejich loňské desky, dále jsou nominováni za nejlepší skladbu roku a neminul je ani návrh na nejlepšího zpěváka a zpěvačku.

Dvě želízka v ohni mají Lenka Dusilová, Michal Hrůza, Slza, Xindl X a Vypsaná fixa. Podobně jsou na tom Kryštof, kteří se prosadili mezi skupinami a současně jako organizátoři Kryštof kempu. Úspěšný byl rovněž David Koller – sólově i s Lucií.

Objevem roku se mohou stát Jelen, Kyanid, Mother's Angels, Slza nebo Voxel. O titul Akce roku se utkají Colours Of Ostrava, Hrady.cz, Kryštof kemp, Rock for People a Trnkobraní.

„Podobně jako loni je kandidátů na konečný úspěch celá řada, a to je dobře – nejen pro napínavost ankety, ale hlavně to svědčí o celkem slušné rozmanitosti naší scény, kde nedominuje jen pár jmen, jako tomu bylo dřív,“ komentuje první kolo ankety ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Kompletní seznam nominovaných si lze prohlédnout na oficiálním webu, kde se také rozhoduje o definitivních výsledcích.