Raději volejte Saula, vzkazuje fanouškům Perníkový táta

Los Angeles - Ze seriálu Perníkový táta, který začne vařit pervitin, aby zajistil svou rodinu, se pro změnu rohodli co nejvíc vyvařit tvůrci. Připravili prequelovou sérii, jejímž hlavním hrdinou bude ale tentokrát právník Perníkového táty Saul Goodman. Nový seriál nemohli nazvat jinak než větou, která je s populárním právníkem v seriálu neodmyslitelně spojena: Better Call Saul - Raději volejte Saula.

Perníkového tátu vystřídá jeho právník Saul (zdroj: ČT24)

Děj se odehrává šest let před tím, než se Walter White stal Perníkovým tátou, tedy než zjistil, že je nevyléčitelně nemocný, a rozhodl se svou rodinu finančně zaopatřit. Ze středoškolského učitele se stane velkou rybou podsvětí a velkou změnou projde i on sám. Saul Goodman, právník, který se za peníze neváhá ušpinit, vystupuje v Perníkovém tátovi jen ve vedlejší roli. Televizní reklama na jeho právnické služby, za niž by se nemusel stydět ani Horst Fuchs, ovšem přehlédnout nejde.

„V Perníkovém tátovi nevíte, co se děje za zavřenými dveřmi. Teď zjistíte, co se skrývá za jménem Saula Goodmana, jeho oblekem i profesní fasádou,“ slibuje představitel excentrického právníka Bob Odenkirk. Překvapivě se prý vybarví jako vtipný lidumil, jehož si divák velmi snadno oblíbí. 

Příznivce seriálu Breaking Bad, uváděného v Česku pod názvem Perníkový táta, nejspíš především zajímá, jestli se v novince objeví i další už známí hrdinové. „Tu a tam se přistihneme, jak se ptáme sami sebe: Děj se odehrává šest let před Perníkovým tátou. Můžeme do něj vtáhnout jeho postavy? Nakonec to uděláme, ale ve správný moment,“ prozradil autor obou seriálů Vince Gilligan. 

Pilotní díl odvysílá televize AMC v americké premiéře 8. února. Laťku Saulovi nasadil Perníkový táta vysoko - posbíral několik cen, včetně Emmy.

Vydáno pod