V sobotu startuje druhá řada taneční soutěže StarDance

Praha - Jeden z nejúspěšnějších pořadů České televize loňského roku, taneční soutěž StarDance…když hvězdy tančí, se o víkendu vrátí na televizní obrazovky. V sobotu 3. listopadu budou moci diváci zhlédnout první díl druhé řady soutěže známých osobností ze světa showbyznysu a sportu. Až na drobné úpravy bude pořad podle jeho českých tvůrců stejný jako vloni.

Barvy ČT bude tentokrát hájit sportovní redaktor Robert Záruba. Sportovce bude zastupovat kanoistka Štěpánka Hilgertová a akrobatický lyžař Aleš Valenta. Herce se rozhodli reprezentovat Tatiana Vilhelmová, Michal Dlouhý a Jiří Schmitzer, ze zpěvaček se o výhru pokusí Lenka Filipová a osmičku soutěžících ze známých osobností doplní Miss Europe 1995 Monika Žídková.

V roli moderátorů se opět sejdou Marek Eben a Tereza Kostková. V porotě kromě dvojice odborníků usedne herečka Mahulena Bočanová, která ze soutěže loni odstoupila kvůli zranění partnera, a bývalý tanečník Richard Hess.

Některým z účastníků otevřela soutěž dveře, za které se dosud nedostali. Například Robert Záruba získal díky pilnému trénování k tanci takový vztah, že ho dokonce začal bavit. „I když nejsem nadaný na tento způsob pohybového projevu, musel jsem to tréninkem zlomit,“ řekl již dříve ČTK.

Miss Europe 1995 Monika Žídková neměla před tréninky s tancem žádnou zkušenost. „Nechodila jsem ani do tanečních. Veškeré kroky a pohyby, které se učím na trénincích, jsou pro mě úplně nové,“ podotkla kráska ze slezských Kravař.

Zpěvačka Lenka Filipová si zase těžko zvykala na podpatky. „S tím zatím bojuju. Na parketu jsou povolené minimálně šest centimetrů vysoké, takže v tomto případě probíhá mezi nimi a mnou opravdu seznamka,“ řekla s úsměvem žena, která celý život nosí spíš sportovní obuv.

Původně začala vysílat soutěž pod názvem Strictly Come Dancing britská televize BBC. Sledovanost každého dílu českého StarDance dosahovala vloni podle generálního ředitele ČT Jiřího Janečka necelých dvou milionů diváků.

Pravidla soutěže zůstávají stejná jako v první řadě. První pár vypadne až po druhém kole. Hlasovat budou moct diváci celý týden, hlasování skončí vždy po první části sobotního přímého přenosu další týden. Výkony soutěžících bude možné sledovat nově také na webu www.star-dance.cz.