Pořád se něco děje, napsal Miroslav Donutil

Praha – Populární herec a bavič Miroslav Donutil je také znamenitým vypravěčem, což dokázal v televizních pořadech i na svých "one man show", jejichž záznamy úspěšně vyšly na zvukových nosičích. Nyní si tyto historky, životní příběhy, postřehy, glosy a zážitky mohou jeho fanoušci přečíst v knížce nazvané Pořád se něco děje, která právě vychází.

„Říkat historky bylo náročné, ale napsat je, to bylo ještě těžší,“ přiznal Donutil, který svá slova nepřepisoval z mluveného projevu; vlastně si je znovu odvyprávěl do pera. „Protože nejlíp píšu rukou, na počítači to tak rychle neumím,“ řekl Donutil. I proto se v knize, jejíž základem byly čtyři kompaktní desky, objeví i příběhy nové.

„Základ je z cédéček Pořád se něco děje, Furt ve střehu, Historky z Provázku a Cestou necestou. V rezervě ještě pořád zůstává dvojcédéčko Ptejte se mne, na co chcete, já na co chci, odpovím. Tam je velká spousta otázek vyslovených, zodpovězených a natočených, které se dají třeba ještě někdy využít,“ zamyslel se nad případným druhým dílem autor. Knížku, při jejímž psaní se prý i sám bavil, obohatil fotografiemi těch, o nichž vypráví. Jsou z jeho archivu i z archivů jeho kamarádů - fotografů.

Příznivci Donutilova humoru, ve kterém uplatňuje smysl pro detail i originální pointu, si mohou vychutnat herecké zážitky z brněnských divadel a zejména z Divadla Husa na provázku, historky z natáčení legendárního filmu Balada pro banditu, zážitky s charismatickým silákem Frantou Kocourkem či s velikány české kultury, s nimiž se setkával v televizních pořadech.

Ten pocit, že se vážně pořád něco děje, je přítomný na všech stránkách knížky. Je veselá, vtipná, bezprostřední. Její klouzlo umocňují originální fotografie a bonus pro čtenáře v podobě stejnojmenného Donutilova pořadu vysílaného Českou televizí na DVD. Knížka vychází v nakladatelství Deus.