Předvánoční Ozvěny AniFestu ve smíchovském Obratníku

Praha - V kavárně Obratník na pražském Smíchově se 11. prosince uskuteční předvánoční promítání Ozvěn AniFestu s názvem "Dětský svět někdy i, nebo jen pro dospělé". Na programu bude deset krátkometrážních animovaných filmů o celkové délce šedesáti minut, které pojí téma dětského světa, kde se může spolehlivě ztratit i dospělý.

V přehlídce se představí filmy z Velké Británie, Ruska, Polska, Belgie, USA a samozřejmě domácí produkce. Jedním z nejzajímavějších filmů pásma je ruský film Julie Aronovové Matka a hudba, který vychází z autobiografické prózy ruské básnířky Mariny Cvetajevové.

Celé pásmo uvedou zvláštní premiéry filmů Ludmily Polákové a Pavla Kouta Kebule a Plovárna. Oba autoři budou na projekcích přítomni a zúčastní se také diskuze s diváky. Polákové film Kebule pojednává o krásném návratu, imaginaci dětství, o příběhu zrodu dětského přátelství a sesterského pouta. Kout nechává ve svém filmu nostalgii dětství trochu stranou. V jeho Plovárně je léto, ale stále prší. Majitel plovárny neví, co s tím dělat, až dostane spásný nápad… Ozvěny AniFestu začínají v 19 hodin.

Vydáno pod