Zlaté glóby budou oznámeny jen při tiskové konferenci

Los Angeles - Hollywoodská Asociace zahraničních novinářů, která uděluje prestižní filmové ceny, Zlaté glóby, zrušila kvůli stávce hollywoodských scénáristů slavnostní ceremonii předávání těchto cen a namísto ní uspořádá 13. ledna jen tiskovou konferenci. Napsal to dnes americký list The Los Angeles Times.

Tento kompromis umožní podle listu vítězům předat ceny, ovšem za cenu zrušení slavnostní večeře a tradiční ceremonie. Tiskovou konferenci totiž bude přednášet zpravodajská divize televizní společnosti NBC, které se stávka scénáristů netýká.

V neděli večer bude NBC před „rozšířenou“ tiskovou konferencí kromě toho vysílat zpravodajský magazín Dateline, který bude zaměřen na nominované filmy a umělce, uvedl list.

Stávkující scénáristy v pátek podpořilo herecké sdružení, které oznámilo, že předávání Zlatých glóbů bude bojkotovat, takže by se ceremonie musela obejít bez hereckých hvězd. Sdružení filmových a televizních scenáristů stávkuje od 5. listopadu, především kvůli tomu, že scénáristé chtějí větší podíl na zisku z internetové distribuce.

Vydáno pod